Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Üzenőfal
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Miért???

Az "ahogy érzed" mint életérzés születése
Sok ember fejében megfordulhat, hogy vajon milyen céllal készítek egy ilyen weboldalt azon kívül, hogy pl. virtuális naprakész útinaplót és fényképalbumot publikálok az utamról. Nos, elmondom, hogy mi a már ismert indokokon túl milyen egyéb célom van ezzel a dologgal.

Az utazás életforma. Mondják, hogy akit rabul ejt, soha nem keveredik ki belőle. Ettől egy kicsit én is tartok de mivel szerintem minden az akaraterőn múlik és a helyes preferenciákon, hiszek abban, hogy sikerül majd mindig azt az utat választanom, amelyik a legüdvösebb és a helyzetnek legmegfelelőbb. Vagyis ha a majdani kedvesem babát vár, akkor nyilván mellette maradok és olyan életformára váltok, ami elbírja a gyereknevelést. Ezt persze azért nem sietem el még. :)

Életfelfogás vs. utazó emberek a nagyvilágban
Eddigi utazásaim során rengeteg emberrel találkoztam, akik a felfedezéseik közben ébredtek rá egyre inkább a világ csodáira. És ezek nem feltétlenül természeti csodák, hanem olyan önfeltárások, melyeket az ember normális hétköznapjaiban nem végez. Állandóan vannak körülöttünk mások és van egy olyan mozgó világ, amely részeinek kell lennünk aktívan, így nincs időnk magunkkal foglalkozni. Útközben, egy idegen világban amikor egyedül vagy mást se csinálsz, csak értékelsz, számot vetsz. Hosszú távon ez általában jó hatást tesz ránk. Az ember könnyebben fogadja el a változást és megtanul nem félni a jövőtől.

Életfelfogás vs. mindennapi élet Magyarországon
Magyarországon ez sajnos eléggé gyerekcipőben jár. Állandó félelmek gyötrik az embereket és sokan rettegnek attól, hogy mi lesz. Hajlamosan vagyunk elveszni a napi dolgokban, mert mindenki azt teszi. A félreértés elkerülése végett bevallom, hogy az általam áhított és felvázolt életszemlélet még nálam is messze van a késztől, de az utazásban megtaláltam valamit, ami ehhez közelebb visz.

Lehet, hogy naív gyermeki álom de szeretném elérni valamilyen módon, hogy az "ahogy érzed..." életformát jelentsen sokak számára. Pozitív, hittel teli életformát, amit az ember vagy így, vagy úgy de megtalál. Mivel számomra ez az utazásban teljesedik ki leginkább ezért arra gondoltam, hogy ezt a weblapot az 1 éves világkörüli utam után az extrém utazók lapjává tenném. Nem feltétlenül olyan stílusban extrém, mint ahogyan azt én teszem, de mindenképpen érdekes és pozitívat közvetítő, részletes és tanulságos. A világ tele van jóval, s mindenki számára van olyan dolog, ami pozitív hatást fejt ki, vagy egyszerűen csak mosolygósabb leszel tőle. Jó dolog lenne ezeket a dolgokat összeszedni. Olyan értékeket, melyeknek nincs anyagi vonzata, nem fizikailag tanulhatók, hanem megtapasztalásból átadhatók. Aminek hatására TE IS életigenlő leszel... :)

Felhívás "keringőre" :)
Magyarországon vannak nálam sokkal nagyobb utazók de talán ilyen aspektusból még nem közelítette meg ezt a témát senki. Vagy egyszerűen csak nem gondoltak az utazók, hogy élményeiket másokkal íly módon megosszák. Pedig ezzel is lehet tanítani szerintem elég sokat.

HA ESETLEG TERVEZEL VALAMILYEN SZINTEN EXTRÉMNEK SZÁMÍTÓ FELFEDEZŐUTAT A JÖVŐBEN ÉS HOZZÁM HASONLÓ RÉSZLETESSÉGGEL SZÍVESEN PUBLIKÁLNÁD A TÖRTÉNETEIDET AZ INTERNETEN (AKÁR UTÓLAG IS), KÉRLEK ÍRJ EMAILT AZ AHOGYERZED@AHOGYERZED.HU EMAIL CIMRE.

Megjegyzes: Az ahogyerzed.hu-t (es .com-ot), mint extrém utazók lapját csak 2005. januárja után tudnám elindítani - ugyanis előtte nem lesz rá időm - , viszont arra kérnék mindenkit, akit ez érdekelne - és az említett dátum előtt indul az útjára, hogy írja meg a sztorikat és készítsen egy digitális fotóalbumot is hozzá. Ha sikerül elég érdeklődőt szerezni ehhez a projekthez, hazaérkezésem után azonnal összedobjuk az oldalt és elindítom a portált. De jó lenne. :)Home  - Miért?

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)