Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Útikönyvek
Repülőjegy
Mennyibe kerül?
Kellékek
Egyéb infó
Linkek
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Mi kell egy világkörüli úthoz???

Hogyan is kezd az ember az ilyenhez hozzá???
Egy pár szóban leírom nektek, hogy hogyan is történik egy ilyen típusú kirándulásnak a kivitelezése. Nem nagy ördöngösség de talán segítségül szolgál azok számára, akik hozzá akarnának fogni egy ilyennek de nem tudják hogyan kéne.

A legfontosabb dolog a hozzáállás. Légy laza és spontán. Soha ne lepődj meg, ha a dolgok egészen máshogy sülnek el mint ahogy tervezted, mert ez természetes. A túlzott tervezgetés csak stresszet szül, arra meg nincs szükség. Kell egy konkrét elképzelés arról, hogy hová akarsz menni de légy rugalmas mert esetleg összetalálkozol valakivel útközben, aki annyira jó fej, hogy a közös élmények kedvéért Te is másfelé mész inkább. Amikor eljöttem az USA-ból, tettem egy 2 hónapos körutazást Mexikóban. Erről képeket is találsz a fényképalbum szekcióban. Eredetileg egyedül terveztem körbejárni azt a fél-európányi országot de már a kaliforniai San Diegoban összehaverkodtam 6 másik emberrel (4 olasz, 1 német és 1 ausztrál), akiket sikerült kizökkentenem az amerikás vágyaikból és úgy döntöttek, hogy velem tartanak. Ugyan a csapatból 4-en visszatértek San Diegoba néhány hét múlva, az egyik olasz sráccal és az ausztrál manussal (aki egyébként egy 46 éves életművész csávó, tiszta egy Krokodil Dundee) 5 hétig nyomtuk együtt a felfedezőutat egészen Belize-ig. (Ami már Közép-Amerika, Mexikó alatti kis ország a Karib-Tengernél.) Aztán egy másik 26 éves olasz sráccal Dél-Mexikóban találkoztam egy diákszálláson, s egészen véletlenül utána még 2x, teljesen más helyeken. Összehaverkodtunk aztán 2003. november elején eljött hozzám bulizni 3 napra Budapestre, most meg azt beszéltük, hogy 2004. augusztusában Új-Zélandon folytatjuk. Ilyen tehát bármikor megeshet és izgalmas is ha megesik. A világot az emberek teszik csodálatossá. Az oké, hogy elmész és megnézel egy gyönyörű nemzeti parkot, egy vízesést vagy egy kis trópusi szigetet. Az igazi élményt mégis az emberek, a kapcsolatteremtés adja. Ezt érdemes mindig szem előtt tartani.

Ami a legfontosabb és mindenek előtt való, hogy CSAK akkor élvezhető egy ilyen felfedezőút, ha az ember egészséges. A biztosítás az segít ha baj van de csak anyagilag. Ezért fontos utánanézni annak is pl., hogy egyes helyeken milyen betegségek leselkednek az emberre. Számos dél-amerikai országba például csak érvényes oltási bizonyítvánnyal lehet belépést szerezni, ezért az utazás előtt ajánlatos mindenképpen ellátogatni a Nemzetközi Oltóközpontba, ahol erről bővebb felvilágosítást kaphatsz.Home  - Hozzávalók

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)