Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Útikönyvek
Repülőjegy
Mennyibe kerül?
Kellékek
Egyéb infó
Linkek
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Költségek

Mennyibe kerüüüüül????
Ez a kérdés gondolom azonnal felmerül mindenkiben, aki meghallja, hogy egy év utazás munka nélkül. Vajon mennyiből lehet egy ilyet kihozni? Őszintén szólva kiváncsi lennék a tippekre de azért megírom, hogy szerintem mennyiből fog kijönni.

Először is a költségeket minden helyen dollárban számolják az utazók, ugyanis így könnyebb viszonyítani. Az ember átvált egy húsz dollárost és megnézi, hogy meddig lehet azzal eljutni egy adott helyen. Az utam során készíteni szeretnék egy statisztikát is, hogy hol, mi mennyibe kerül. Alapvető létfontosságú dolgok, mint pl. egy üveg sör és egy feles. :) Ezek után meg a szárazföldi utazás, az étkezés és szállás költségei. Előzetes számítások szerint a Dél- és Közép Amerikai országokra átlagosan lehet számolni 30 USD/nap, Óceánia (+Új-Zéland és Ausztrália) 40 USD/nap, Dél-Kelet Ázsia pedig 20-25 USD-nap, ami azt jelenti, hogy átlagosan lehet kalkulálni 30 dollár/nappal egy éven át. Vannak egyéb járulékos költségek is, mint pl. vízumdíjak de ha egy kicsit az ember összehúzza magát, akkor még azt is bele tudja préselni a napi limitbe. Ez a limit természetesen tartalmaz mindent: evés, utazás, szállás, és szórakozás (ami nem minden nap hajnalig tartó tivornya egy adott krimó bárkészletének elfogyasztása mellett). Tervezek ellátogatni az Ecuadorhoz tartozó Galapagos-szigetekre is, ami egy kicsit húzósabb dolog (600 USD/hét), ez valószínűleg extra költség lesz, mert a kuriózumoknak ott is nagyon megkérik az árát.

Az említett költségtervezetre pedig természetesen rájön maga a repülőjegy. Egyes diákutaztató irodák már 1100 EURO + tax-os jegyeket is kínálnak de ezek azok, amelyeket előre meghatároznak kontinensenként 1 (max. 2) megállóval és sajnos ezen nem lehet változtatni. Az akciók ilyenek. Az én jegyem a lehető leghosszabb lerepülhető távolságot magában foglaló jegykombináció, ami Londonból indulva közel 3500 dollárba kerül. Ez mai árfolyamon számolva kb. 780e forint. Ez így első nekifutásra talán soknak tűnik de egy Ausztráliába szóló retúrjegy már 240e Ft körül van mindenestől és a v.k. jegykombináció azért ennél egy kicsit többet nyújt. A másik meg, hogy ugyanez a jegy itthoni kiindulással 1.1m Ft körülre jön ki. 2 fapados járattal azért meg mindig jobban járok, ha Londonba is kell mennem.

Összességében ha összeadod, 365 nap 30 USD-s átlaggal + a repjegy, ez kb. 14.500 dollár, ami (1 USD = 225Ft) közel 3.3m Ft-ra jön ki. Na szerintetek ez most sok vagy kevés??? Megéri vagy sem??? Számomra egy olyan dologért, amit soha senki nem vehet el, nagyon megéri. :)Home  - Hozzávalók  - Mennyibe kerül?

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)