Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Útikönyvek
Repülőjegy
Mennyibe kerül?
Kellékek
Egyéb infó
Linkek
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Útikönyvek

Lonely Planet
Az útiterv összeállításához véleményem szerint a legjobbak a Lonely Planet útikönykiadó cég könyvei. Ez a könyvkiadó azt hiszem Ausztráliából indult 30 évvel ezelőtt de azóta már komoly bázisuk van az Egyesült Államokban és Angliában is. Kiadványaikat évente frissítik és minden ország könyvén egyenként legalább 8-10 ember dolgozik folyamatosan. Egy adott országról szóló könyv sokszor a legkisebb említésre méltó faluig szűkíti a látnivalók körét, tökéletes átláthatósággal, térképekkel és útleírásokkal fűszerezve. A legolcsóbbtól a felső-közép kategóriáig részletez szálláshelyeket és éttermeket. Az adott hely látnivalóiról is rövid történelmi áttekintést ad és ami a legfontosabb, viszonylag friss árakat tartalmaz, így az ember könnyebben kalkulál, hogy mire jut és mire nem.

Előnyök, melyeket a könyv nyújt
A másik nagyon fontos előnye ennek a könyvsorozatnak, hogy rengetegen utaznak ugyanazzal a könyvvel, így teljességgel kizárt, hogy nem sikerül minden nap új ismeretségeket kötni. Ugyanis ha máshol nem, a szálláshelyeken tutira találkozol hátizsákosokkal, akik ugyanazt csinálják mint Te, ugyanabból a könyvből. Az azonos anyagi szinten utazók nagyon megértik egymást és ugyanúgy tudnak örülni egy pohár teának, mint a gazdagok a kaviárnak. Hosszú utat is lehet tenni kötött alacsony költségeken, csak tudni kell mi a napi limit.

Összesítők egyes kontinensekről
Az én esetemben az a helyzet, hogy mivel elég sok helyet terveztem be és nyilvánvalólag az időkorlátok miatt csak a legfontosabb nevezetességekre lesz lehetőség, ezért ún. "kontinens összesítőket" vettem, már amiből ez kapható. (pl. Dél-Amerika, Közép-Amerika és Dél-kelet Ázsia) Magyarországon ezeket a kiadványokat pofátlanul drágán árulják ezért én mindenkinek azt ajánlom, hogy a Lonely Planet internetes áruházából szerezze be a legújabb kiadást. Ez még a Londonból számolt postaköltséggek együtt is kb. 30%-al olcsóbb mint ha itt vennéd őket.

Ja igen! A Lonely Planet könyvei 90%-ban csak angolul érhetők el egyelőre, habár már Magyarországon is lehet találni 1-2 átfordított magyar verziót!!!

http://www.lonelyplanet.com


Home  - Hozzávalók  - Útikönyvek

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)