Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Útikönyvek
Repülőjegy
Mennyibe kerül?
Kellékek
Egyéb infó
Linkek
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Ami még hasznos lehet...

A friss információ fontossága
Minden fizikálisan magaddal vihető eszközön kívül nagyon fontos a friss információ. Pl. az időjárásról, vagy az egyes helyek politikai helyzetéről. A mai világban már ez utóbbi is változhat egyik napról a másikra. Ezekről az ember a legkönnyebben az internet segítségével informálódik. Hála a net megalkotóinak mára már a világháló olyan központi szerepet tölt be a mindennapi életben, hogy szinte minden megtalálható rajta, amire csak szükséged van. Az utitervek felállításától az utikönyvek beszerzésén át a repülőjegyemig szinte mindent az interneten intéztem és vásároltam.

Thorn Three: Lonely Planet - utazók nemzetközi fóruma
Az említett Lonely Planet könyvkiadó internetes oldalán létrehoztak egy fórumot is, mely rengeteg szempont alapján különíti el az egyes témákat (kontinensekre, azon belül országokra lebontva; legérdekesebb, legkülönlegesebb, leglepattantabb helyek kiemelésével; legszebb és legrosszabb élmények; mit muszáj és mitől óvakodj...és még sorolhatnám.) A fórumba már hazaérkezett és még úton lévő emberkék írnak, tanácsokat kérnek és tanácsokat adnak. Egyszerűen hihetetlen mennyi aranyat érő infót talál bennük az ember. A fórumot úgy hívják, hogy Thorn Tree.

Utazas.com - a magyar utazók weboldala
Magyar nyelvű utazással kapcsolatos honlapok közül talán a leglátogatottabb az www.utazas.com portál, amin ugyancsak nagyon átfogó módon a kezdetektől az útrakelésig megtalálsz szinte mindent, amivel kapcsolatban kérdésed lehet és itt is létezik utazók fóruma. A ThornTree az csak annyival jobb, hogy abba az egész világ publikál angolul, az utazas.com-on pedig csak magyarok írnak, akik száma azért jóval kevesebb.

A telefonálás és a NET
A telefonálás az egy drága mulatság, ezért csak végszükség esetén ajánlom. És legyen nálad a Hungary Direct r-beszélgetésre megalkotott országlistája is, hátha az az egyetlen módja a hazaszólásnak. Életjel adásához elég az sms, hosszabb meséhez meg mindig ott az email. Ezek mind mennek a netről. Ha esetleg a szülők számára már kínai az internet és az email egyszerűsége, akkor tölts le egy drótpostagalambot (www.dpg.hu), azt nem lehet nem megtanulni használni, annyira egyszerű.

Tánc
Erre nincs feltétlenül szükséged de jól jöhet ha értesz hozzá. Én borzalmasan táncolok. Vagyis nem túl jól. Talán azért is mert vagyok majdnem 2 méter magas és egyszerűen bután nézek ki egy kicsit, miközben rázom magam. New Yorkban jónéhányszor voltam latin bulikban, ahol ámulattal bámultam a jobbnál jobb latin táncosokat, azon belül is a salsa (ejtsd: szalsza) mestereit. Ez egy kubából eredő tánc aminek mára már létezik 3 alapvető irányzata (kubai, puerto ricoi, new yorki) és talán a legszebb az összes latin tánc közül. Ezért határoztam el, hogy ha már spanyol nyelvterületen fogok közel fél évet tölteni, megtanulom a salsa alapjait, ezáltal is közelebb tudok kerülni a latin világhoz és a latin emberekhez. Pláne, hogy 2 méteres fehér gringónak kinéző gyerek vagyok és egy ilyen ember az ott tutira kuriózum, ha táncolni kezd. (Érdekességként leírom, hogy a gringo-t a latin világban az amerikaiakra használják, a XIX. század közepén Mexikó és USA között lezajlott háborúban a mexikóiak ezt mondták az amiknak, hogy "GREEN GO!", mert azok zöld egyenruhában harcoltak és azt akarták mondani nekik, hogy "zöldek, menjetek haza", s azóta ez a megnevezés rajtuk ragadt és egész Latin-Amerikában elterjedt. S mindenki aki hasonlít az amerikaiakra, az gringó.) Budapesten az Arany János u. 10-ben működik egy Salsa Club, amit kubaiak csinálnak és hihetetlen élvezettel tanítanak. Nagyon jól (és teljesen fain akcentussal) beszélik a magyart, még akkor is ajánlom mindenki figyelmébe, ha nem készül Latin-Amerikába. Salsa-t táncolni nagyon jó!!! (Hétfő és Szerda a tánctanítások napja este 6-tól, Szombaton meg salsa bulikat csinálnak.)
Akinek az a véleménye, hogy előbb a magyar néptánc alaplépéseit kellett volna elsajátítanom, annak teljességgel igazat adok. Hát, én most így jártam:)Home  - Hozzávalók  - Egyéb infó

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)