Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Fényképalbum
Így kezdődtem...
U.S.A.
Mexikó
Belize
Csehország
Anglia
Brazília
Brazília - 1. oldal
Brazília - 2. oldal
Brazília - 3. oldal
Brazília - 4. oldal
Brazília - 5. oldal
Brazília - 6. oldal
Brazília - 7. oldal
Brazília - 8. oldal
Brazília - 9. oldal
Brazília - 10. oldal
Brazília - 11. oldal
Brazília - 12. oldal
Brazília - 13. oldal
Brazília - 14. oldal
Brazília - 15. oldal
Brazília - 16. oldal
Brazília - 17. oldal
Argentína
Chile
Bolívia
Peru
Ecuador
Kolumbia
Venezuela
Panama
Costa Rica
Nicaragua
Honduras
El Salvador
Guatemala
Francia Polinézia
Cook-szigetek
Fiji-szigetek
Új-Zéland
Hong Kong & Macau
Indonézia
Szingapúr
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Brazília

Brazília: 2004.01.18. - 02.27.

Világkörüli út: 1. állomás

Brazília Dél-Amerika legnagyobb országa. 170 millió ember lakja és egy hihetetlenül változatos hely minden szempontból. A modern nagyvárosoktól a fejletlenség nonplusz ultrájáig minden megtalálható itt. Az országban a szegénység szembetűnő és szomorú. Minél északabbra mész, annál nagyobb a nyomorúság. Nem is beszélve az ország közepén lévő településekről, ahol én ugyan nem jártam de lepattantságban az itt élők szerint vezetik a brazil listát. A legtöbb latin-amerikai országtól eltérően itt portugál a hivatalos nyelv. Ezen kívül vannak törzsi nyelvek is dzsungeltájékon (mint pl. a guarani), de az azokat beszélők nincsenek olyan sokan. A portugálok az 1500-as években kezdték meghódítani a mai Brazíliát, s hosszú évtizedek háborúskodása révén vették birtokba a földet. Éghajlatilag elég változatos, a tengerparti szakaszokon forró de elviselhető, az ország közepében elviselhetetlen állítólag. Amikor én itt jártam az időjárásfelelős nagyon kegyes volt velem. A 42. napból 2 nap volt talán, amikor esőt láttam, s szinte az összes többin vagy gyengén felhős volt az ég vagy szikrázóan sütött a nap. A hideg és nyirkos Európa után tökéletes kezdés volt.

Gazdaságilag Brazília hasonló problémákkal küszködik, mint minden 3. világbeli ország, s ennek következtében elég korrupt a politikai vezetés. Az ország jelenlegi vezetője egy paraszti családból felemelkedett Lula nevű tag, akihez nagy reményeket fűztek 1-2 évvel ezelőtt de mára már nem hisznek neki sem. Az egyetlen politikai vezető a világban viszont, aki egyáltalán nem hódol be az amerikaiaknak, s ez nekem nagyon tetszik. Az USA kemény vízumprogramjára válaszul bevezette a vízumkényszert az USA állampolgárai ellen, s minden olyan idegesítően körülményes intézkedést, mint az ujjlenyomat, fénykép, s nem utolsósorban a magas vízumdíjak. YES!

Konkrét terveim nem voltak csak egy hozzávetőleges ötletsorozat, hogy merre szeretnék menni. Volt 2 ismerősöm (1 Rioban, 1 Recifeben), akiket mindenképpen meg akartam látogatni és ezen kívül egy Brazíliában 2 és fél évet töltött székesfehérvári igazi dzsinkiszkán csávó, Huszti javaslatára fel akartam jutni a Ceará állambeli Jericoacoara-ba. Ez utóbbira sajnos már nem jutott időm, meg Jericoacoara különben is a csodálatos tengerparti szakaszáról híresült el, azokból meg volt időm gyűjtögetni attól délebbre is. Két kisebb kitérőtől eltekintve (Ouro Preto és Lencóis) a Sao Paulo - Rio - Natal tengelyt utaztam be az Atlanti Óceán melletti szakaszon megkoronázva az egészet 6 nap karneváli mulatsággal Bahia állam fővárosában, Salvadorban. Ezt eredetileg be se terveztem, viszont a ha már ott voltam nem akartam a karnevált kihagyni... (Inkább Uruguay-t hagyom ki a későbbi tervek közül. Ott úgysincs sokminden olyan, amit Brazíliában vagy Argentínában ne látnék.)

Összességében óriási élmény volt az ott töltött közel 6 hét. Ennyi idő alatt pont elég közel lehet kerülni egy idegen világhoz és az emberekhez, ahhoz viszont kevés, hogy az igazán nagy problémákba belelásson az ember. Pláne, ha 6 hét alatt sokat is mész ide-oda. Vizitre javasolt. :)



Home  - Fényképalbum  - Brazília

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)