Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Étkezés
Szállás
Közlekedés
Apróságok
Költségvetés
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Statisztika - Étkezés

A kaja...
Ez az első és legfontosabb dolog az utazás során az étkezés. Csak és csakis ez adja az energiát (a hiten kívül) a létezéshez. Magyarul ezen nem szabad spórolni nagyon. Ha ezen próbálja az ember az esti tivornyák túlköltelezését kompenzálni, akkor egy idő után beteg lesz és akkor meg mit ér az egész. Enni tehát muszáj és mellesleg tökjó. Pláne, ha érdekességeket próbál ki az ember. A legfontosabb gasztronómiai érdekességeket és specialitásokat a Bendőboldogítók menüpont alá folyamatosan szedem össze, így azokról ide most semmit nem írok. Az alábbiakban mindössze az egyes főétkezések költségeinek körülbelüli átlagát írom le számokban. Az itt megadott áraknál természetesen sokkal olcsóbban is lehet ételhez jutni, jelen esetben azonban egy egészséges jóétvágyú ember fogyasztásának a költségeit átlagoltam normál étkezdékben / éttermekben való - bőséges - étkezést figyelembe véve. (kaja+pia) Szinte minden országban van ebédre menü (ami mondjuk Argentinában 5 Peso, Bolíviában 10 Boliviano, Peruban 3-4 Sole) de mivel én európai gyerek vagyok, ezért európai módra kalkuláltam a számokat főleg otthoni normák szerint.

Csakúgy mint minden más, az egyes országok gazdasági helyzetétől függően vannak az ételek árai is meghatározva (kivéve az amerikai gyorsétteremláncok termékeit, melyek nem sokkal az amerikai árak alatt mozognak még ezekben a szegény országokban is), vagyis helyi specialitásokból nagyon könnyű olcsót és jót enni. Érdemes és javasolt ezekre a legtöbb helyen rácsúszni, mert olcsók és egész jók. (Ha kételkedsz a hely tisztaságában, akkor inkább ne, mert a hasmenés és gyomorfertőzés az kellemetlen!) Az ebéd és vacsora átlagköltségeinek a számolásakor a vacsorát vettem főétkezésnek (ami tudom, hogy nem európai dolog de utazáskor estére nyugszol meg - nappal pörögsz és nem eszel annyit - így vacsorára eszik az ember többet), ezt természetesen fel lehet cserélni. (Bár ebédre több az az olcsó ajánlat mindenhol). Szeretném hangsúlyozni, hogy én nem minden esetben a feltüntetett összegeknek megfelelően ettem és költöttem (néha kimarad ez az és takarékosságból sokszor olcsó menüt eszem ebédre), de azért arra odafigyelek, hogy ne legyek soha éhes és ne egyek megbízhatatlan forrásból semmit.

Nézzük tehát országokra bontva, hogy mi mennyi merre és mi az átlag...

BRAZÍLIA
Reggeli: 7-10 Reál
Ebéd: 10-13 Reál
Vacsora: 20-25 Reál

ARGENTÍNA
Reggeli: 5-8 Argentin Peso
Ebéd: 10-13 Argentin Peso
Vacsora: 15-20 Argentin Peso

CHILE
Reggeli: 1000-2000 Chilei Peso
Ebéd: 3000-4000 Chilei Peso
Vacsora: 5000-6000 Chilei Peso

BOLÍVIA
Reggeli: 10-13 Boliviano
Ebéd: 15-20 Boliviano
Vacsora: 30-35 Boliviano

PERU
Reggeli: 8-13 Sol
Ebéd: 10-12 Sol
Vacsora: 10-20 SolHome  - Statisztika  - Étkezés

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)