Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Elsõ benyomások...
Logika Dél-Amerikában
Mentalitás & Nyelvismeret
Az otthon utazás közben
Internet & Zene
A turista keresztje
A borravaló
Egyedül utazás
Peru és a turizmus
Egy cuencai beszélgetés
A világ felfedezése?
A világutazó õszintesége
Az ígéretek és a valóság
Az állandóság...
Csajozás
A vakáció és az időjárás
Közlekedés Latin-Amerikában
Az egyetlen kívánság
A bukovárék utazása
1 év után...
Egy szilveszter története
Széthullottam...
A balinézek és a vallás
Egy idegen világban...
In Memoriam...
Az emberi hülyeségről
Záró gondolatok...
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Eszembejutások 5.

Az internet mint sziget
Gyermekkoromban nem vonzott egyáltalán a számítástechnika. Mitöbb, a játékokon kívül nem is érdekelt semmi velük kapcsolatban. Az is igaz, hogy basicban írogatni nem volt akkora nagy stenk mint manapság a Visual Basic vagy a Java által nyújtott lehetőségek. A PCk fejlődésével azonban akarva akaratlanul aztán én is "rab" lettem egy idő után. Olyannyira, hogy manapság már el sem tudom képzelni az életemet a számítógép nélkül. Laptop, digitális fényképező, mp3 játszó - amiket nap mint nap használok - mind a fejlődés általam napi használatban lévő vívmányai. Ha nem lennének, üresebbnek érezném a világot. A minap épp azon gondolkoztam, hogy ez vajon nem gáz-e. A mai ember átlagban rengeteget tölt a monitor előtt naponta. Ilyen drogot én még életemben nem láttam. És mindezek között a legnagyobb az internet.

Utazásaim során egyre gyakrabban merül fel az internet iránti igényem. Járhatok a leggyönyörűbb tájakon, naponta, kétnaponta 30 percre mégis csak kell egy állandó sziget. És ez most nem csak ez a weblap és az, hogy ezt minél gyakrabban akarom frissíteni. Egyszerűen csak jól esik leülni és kikapcsolódni. ICQ bekapcsol, néha rövid csevely a cimborákkal, 1-2 kedves email és máris jobb a nap. Emberi dolog, hogy amiben benne vagyunk azt az adott pillanatban (legyen az a stenkség nonplusz ultrája) nem érezzük különlegesnek. Vagy ha még annak is érezzük, akkor is kell valami ami közelebb hozza a világot. Az internetnél közelebb meg kevés dolog hozza technikai szempontból. És ez egy olyan állandó sziget, ami mindig azt adja, amire vársz. Kapcsolattartás, informálódás, barátkozás, ismerkedés, zene, képek és minden ami ugrál. A mai utazó számára ez egy elengedhetetlen kellék, s a legbékésebb sziget.

A jóisten áldja meg azokat akik ezt kitalálták.

A zene jelentősége
Kodály Zoltán azt állította, hogy "zene nélkül lehet élni de nem érdemes". Bevallom őszintén, hogy zsenge ifjúkoromban még zeneiskolásként is sokszor elmosolyodtam ezen de aztán rá kellett hogy jönnöm, Zoli bácsinak igaza volt. És itt most a zenét mint egészt értem. Bármilyen zene, ami jól esik. Talán nincs is, vagy nagyon kevés azoknak a száma akik számára nincs olyan stílusú zene, ami jól esik. Szomorú vagy, happy vagy, akármilyen hangulatba kerülsz, a zene segít. Ez utazás közben rengetegszer előjön. Ülök a végetnemérniakaró buszutakon és csak felteszem a fejhallgatóimat, bekapcsolok egy "egyensúlyba hozó" dallamot és pár perc múlva már oké is vagyok. Ezzel persze semmi újat nem mondtam (sőt talán még a közhely is ez a gondolat) de kikívánkozott belőlem ez az érzés és az, hogy ezt leírjam.

Talán azért is hagytam abba a profi zenélést egy pár évvel ezelőtt, mert rájöttem, hogy nem tudok olyat alkotni, ami csak az enyém, el tudom fogadni és örömet okoz másoknak. Inkább hallgatom a jó dallamokat és élvezem mások géniuszát. Többek között ezért is jó, hogy magammal hoztam a laptopomat, mert így könnyen tudok gyűjtögetni zenéket ott ahol épp vagyok. Brazíliából szereztem egy csomó "axé"-t, ami teljesen happy zene és akármikor felteszem, most már biztos, hogy a karnevál, a nyüzsgés és a ragyogó napsütés fog eszembe jutni.

P. Zoli barátom, világi cimborám és világutazásom ötletadója sokszor említette Ákos nevét, mint az általa kedvelt popelőadók egyik gyöngyszemét. Utam során elég sokszor hallgatom Ákos dalait és tényleg nagyon bejönnek. Sok bennük az emberi, az érzékeny és a magyar. Külföldön egyedül utazgatva ez az "egyveleg" jól esik. Kösz Áki.... és kösz mindenki másnak is, akik teljesebbé teszik az emberek mindennapjait csodás harmóniákkal. Ez most itt nem az érzelgős, tábortüzes, összeborulós köszönetnyilvánításnak a helye de tény, hogy ha nem lenne velem zene, egészen másnak látnám a színeket és másmilyennek érezném a levegőt.

Nem utolsósorban pedig "God Bless Apple Macintosh Computers", hogy kitalálta az iPod-ot. :)Home  - Eszembejutások  - Internet & Zene

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)