Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Elsõ benyomások...
Logika Dél-Amerikában
Mentalitás & Nyelvismeret
Az otthon utazás közben
Internet & Zene
A turista keresztje
A borravaló
Egyedül utazás
Peru és a turizmus
Egy cuencai beszélgetés
A világ felfedezése?
A világutazó õszintesége
Az ígéretek és a valóság
Az állandóság...
Csajozás
A vakáció és az időjárás
Közlekedés Latin-Amerikában
Az egyetlen kívánság
A bukovárék utazása
1 év után...
Egy szilveszter története
Széthullottam...
A balinézek és a vallás
Egy idegen világban...
In Memoriam...
Az emberi hülyeségről
Záró gondolatok...
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Eszembejutások 4.

Ahol a hátizsákom, ott van a "haza"
2004-02-25
Minél többet utazik az ember, annál rugalmasabb lesz szálláshelyeket és egyéb hozzájuk tartozó egységeket illetően. Meg úgy mindenhogyan. Amikor gyerek voltam, nagyon nehezen tudtam megszokni új helyeket, ágyakat, szagokat, nem is beszélve a WC-ről. Egyszerűen zavart, hogy minden más, mint otthon. Az "otthon" szaga, hangulata volt az etalon. Lehetett egy hely bármilyen "klafa", akkor sem volt olyan, mint otthon. Ezzel az érzéssel szerintem nagyon sokan találkoztunk már. Az életben mint minden más, ez is változik az idővel, s mivel egyre több helyet vagyunk kénytelenek megszokni (egyetemi kolik, táborozások alkalmával, stb.) az állandó újat is egyre könnyebben meg lehet tanulni elfogadni.

Egy világkörüli hátizsákos utazgatás alatt rengeteg helyen átutazik az ember. Valahol csak 1 éjszakára állsz meg, valahol 1 hétre. Az időintervallum lényegében teljesen indifferens, csak a hozzáállás számít. Van egy mondás angolul, ami úgy szól, hogy "Home is where the love is". (Ahol a szeretet, ott az otthon-haza). Ez folyamatos utazgatás közben annyira módosul, hogy "Ahol a hátizsákom, ott az otthon". Utitársaim arcára már sikerült mosolyt csalnom egy párszor, amikor az adott szálláshelyet otthonként tituláltam. Pedig néha (mint pl. Salvador esetében) igazán nem állíthatom, hogy bármilyen szempontból otthon hangulatot árasztana a hely. És mégis. :)

Az egész élet valójában maga egy utazás, s mindig megyünk valahonnan valahová. Mindenféle szempontból állandó mozgásban vagyunk. Ezt az egészet csak azért írom, mert hihetetlenül furcsa néha még számomra is ha jobban belegondolok, hogy egyre kevésbé számít, hogy hol vagyok. Olyan könnyen megszokom a változást, hogy néha már azon filózok, hogy vajon azt is meg tudnám-e szokni újra, hogy nem történik semmi küli minden másnap. A válasz pedig persze, hogy megtudnám, mert a megszokás és az elfogadás bennünk van.

Csak rajtunk múlik, hogy kinyitjuk-e azt a ládikát, ami az örök változás félelmét elrejti bennünk.Home  - Eszembejutások  - Az otthon utazás közben

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)