Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Elsõ benyomások...
Logika Dél-Amerikában
Mentalitás & Nyelvismeret
Az otthon utazás közben
Internet & Zene
A turista keresztje
A borravaló
Egyedül utazás
Peru és a turizmus
Egy cuencai beszélgetés
A világ felfedezése?
A világutazó õszintesége
Az ígéretek és a valóság
Az állandóság...
Csajozás
A vakáció és az időjárás
Közlekedés Latin-Amerikában
Az egyetlen kívánság
A bukovárék utazása
1 év után...
Egy szilveszter története
Széthullottam...
A balinézek és a vallás
Egy idegen világban...
In Memoriam...
Az emberi hülyeségről
Záró gondolatok...
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Eszembejutások 1.

Eszembejutások 1.
2004.01.18.
(Most ékezetes karakterekkel írok, mert a laptopon írom ezt a cikket.)

Épp itt vagyok a szobámban Sao Paulo kellős közepén egy diákszállóban. Az elmúlt egy órában életem eddig legutoljára megismert emberével, egy Angliában élő fiatal ausztrál fickóval beszélgettem, aki a szobatársam ma éjszakára. Közben pedig nézzük a brazil TV fantasztikusan mulattató műsorát és óriásiakat kacagtunk. (Ez nem igaz. Egy kukkot sem értünk a brazil portugálból. Az európaiból meg még ennél is kevesebbet.) Épp mondom a Nick-nek (ugyanis így hívják), hogy nagyon megnéznek az utcán és nem tudom, hogy miért van. Ez véleményem szerint 3 dolog miatt lehet:

1. Kegyetlenül jóképű vagyok... Hmmmmmmm
2. Nagyon látszik, hogy nem vagyok idevaló. Hmm
3. Minden srác egy másik srácot szeret errefelé. Mhh. Talán ez leginkább...

Szóval inkább helyesbítek. Nem csak úgy megnéznek, hanem a srácok néznek meg és szólnak utánam főleg. Nekem ezzel egyébként a konkrét és abszolút direkt elutasításon kívül nincs is semmi bajom. :) ...és nem tudok vele mit tenni. GRRRRRRRRRR.

Egyébként furcsa dolog ez az új helyekre először érkezés. Ismeretlen minden, nem tudod hova mész, mi lesz, mit találsz, kikkel találkozol és ez egy kis bizonytalansággal tölt el. Ezt a fajta bizonytalanságot az új helyre való érkezés után egy ideig mindig megtartja az ember, aztán minél jobban ismeri a környezetet, annál könnyebben lazul el és aztán elmúlik a félsz. Engem kifejezettem spanol ez a fajta izgalom de őszintén bevallom, hogy érkezés után egy néhány óráig még én is csak lesek. Aztán egyre magabizosabb leszek. Mint pl. ma. Ültem a reptérről a belvárosba tartó buszon és csak néztem a melegséget árasztó zöld fákat és eszembe se jutott hova kéne menni aludni. Aztán mikor leszálltam, ott volt ez a francia párocska. Ők is utazók, szóval megértettük egymást azonnal. Csatlakoztam hozzájuk és az ő segítségükkel kerültem EBBE a diákszállóba. Erről ugyanis a "csodakönyvem" nem is írt. Már ez is tök jó. Egy számomra teljesen ismeretlen hely és 10 perc múlva más ismerem is. De ez nem is lényeges. Szóval bejelentkeztem, lezuhanyoztam, kicsomagoltam, interneteztem, majd elindultam a városba. Mindenki nézett rám. A város legközpontibb terén kirakodóvásár volt. Fényképezni nem mertem embereket, mert bámultak. Kisebb szorongással mentem egyes utcákba, aztán 2 óra múlva ez egyszercsak elmúlt. A délutánt már teljes nyugalomban töltöttem, a legnagyobb lelki nyugalommal sétálgattam, majd "hazatérés" előtt koraeste is egy szálláshelyhez közeli kajáldában rendeltem a "szokásost". :) Aztán jött egy helyi lányka és kukoricát árult. Aztán egy másik, aki ilyen pörkölt magokat. EZT ANNYIRA bírom. Ez csak Latin-Amerikában van így. Eszel egy kiülős helyen és odajön hozzád egy helyik kislány vagy kisfiú és hozzák a kis portékájukat. És ez nem koldulás, ŐK dolgoznak. A krimókból szól valami helyi zene (hangosan, mint állat, egyik hely hangereje nyomja el a másikat), jókedvű mosolygós emberek játszanak sok esetben valami helyi játékot, s TOMBOL A JÓ HANGULAT. Te meg egyedül ott ülsz és része vagy ennek az egésznek. Hát nem tökjó????Home  - Eszembejutások  - Elsõ benyomások...

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)