Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Anglia
Brazília
Argentína
Chile
Puerto Natales
Pucón
Santiago de Chile
San Pedro de Atacama
Bolívia
Peru
Ecuador
Kolumbia
Venezuela
Panama
Costa Rica
Nicaragua
Honduras
El Salvador
Guatemala
Francia Polinézia
Cook-szigetek
Fiji-szigetek
Új-Zéland
Hong Kong & Macau
Indonézia
Szingapúr
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Chile

Chile: Az első látogatás...
2004-03-11
Reggel 7.15-kor keltünk. Gyors összepakolás után kifizettük a háziakat és a buszállomás felé vettük az irányt. Próbáltunk útközben valami reggelifélét beszerezni de sajnos nem túl nagy sikerrel mivel El Calafateban ilyen "korán" még semmi nem volt nyitva. Végül a buszállomás melletti pékségben sikerült kisebb harapnivalót vásárolni. A busz 8.30-kor indult. Irány Chile!

Az El Calafate-t Puerto Natales-szel összekötő út nem egy M3-mas autópálya. Némely szakaszon aszfaltozott, többségében viszont köves-murvás tanyasi bekötőútra hasonlít és úgy rázkódnak rajta a szerencsétlen autók és buszok, hogy nem csodálnám, ha 2 naponta kéne azokat szervizelni komplett alvázcserével. A pozitív oldala az egész útnak talán csak a vadon legelésző strucc és birkacsaládok látványa. Kb. 3 órája lehettünk úton, amikor megpillantottuk a Torres del Paine Nemzeti Park híres hármas csúcsát. Gondoltam is, hogy már nem lehetünk annyira messze. Tévedtem. A megpillantástól számítva még közel 3 és fél órát zötykölődtünk. Nem sokkal déli 12 után volt egy kis határátlépéses útlevélbepecsételéses "buli", s délután 3/4 3 körül értünk Puerto Natalesbe. Nekünk eredetileg délután 1-es érkezést ígértek de hihetetlen óvatossággal vezető sofőrünknek köszönhetően (egyenesben max. 60 km/h, hegyre fel-le 15 km/h) csúsztunk egy pöttyet. Néha annyira abnormálisan lassan mentünk, hogy már én is kezdtem elveszíteni a türelmemet és majdnem "odaléptem". :)

(Azért írtam egyébként azt, hogy az első látogatásom, mert a későbbiek folyamán még fogok egyszer-kétszer ide-oda cikázni Argentína és Chile között mivel az Andok mindkét oldalán vannak látnivalók és egyszerűbb útközben átpöccenni a "túldoldalra", mint később mégegyszer hosszában végignyomni az egészet. Szóval legközelebb valószínűleg az Andok argentin-chilei tóvidékénél fogok egy cikkcakkot abszolválni. :)

6,5 óra borzasztó "togyogás" után tehát megérkeztünk Puerto Natalesbe...

Folytatás: Puerto Natales (2004.03.11. - 03.14.)Home  - Napló  - Chile

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)