Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Anglia
Brazília
Argentína
Chile
Bolívia
Peru
Ecuador
Kolumbia
Venezuela
Panama
Costa Rica
Puerto Viejo
San José
Monteverde
La Fortuna
Manuel Antonio
Nicaragua
Honduras
El Salvador
Guatemala
Francia Polinézia
Cook-szigetek
Fiji-szigetek
Új-Zéland
Hong Kong & Macau
Indonézia
Szingapúr
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Costa Rica

Érkezés Costa Ricába
2004-08-05
A határhoz panamai idő szerint du. 2-re értünk. Első lépésben még a határ előtti szupermarketben átváltottam 5 dollárt Costa Ricai Colones-re, hogy legyen egy kis lóvém a túloldalon, majd besétáltam a határátkelő irodába és kipecsételtettem magam Panamából. Csakúgy mint a legtöbb határváros Dél-Amerikában, a panamai Guabito és a costa ricai Sixaola közötti átkelő is egy gáz környék. Nem veszélyes, csak koszos és igénytelen. Elöször is ha a taxisofőr gyerek nem szól, hogy megjöttünk, akkor észre se vettem volna. A határ itt ugyanis egy folyó fölött átívelő vasúti híd a két ország között, s a határátlépő emberek ezen sétálnak keresztül. Maga a híd és az egész átkelőhely egy töltésre van építve és mindenfelé tiszta ganyé. Az vasúti sínek mellett végig fadeszkák vannak leszögelve a keresztfákra, hogy ne csak vonatok, hanem autók is át tudjanak kelni a hídon. S természetesen az emberek is ezeken a "pallókon" sétálnak át egyik országból a másikba. Komolyan mondom röhögnöm kellett, mikor megláttam, hogy van ilyen.

Átsétáltam tehát a túloldalra és megkaptam az újabb belépő pecsétet, világkörüli utam 11. országába - vagy ha Angliát nem számoljuk, akkor a 10. - , Costa Ricába (melynek jelentése mellesleg "Gazdag Part"). Costa Rica Panamához képest egy órával korábban van, így itt ismét állítanom kellett az órán egyet visszafelé. Ennek következtében costa ricai idő szerint du. 2-kor szálltam fel arra a buszra, mely elvitt a legelső "állomás"-ra, Puerto Viejo de Talamanca-ba. A buszraszállás előtt persze még megtalált egy raszta hajú hajléktalan csáve, de olyan készségesen és segítőkészen üdvözölt Costa Ricában és magyarázta el, hogy hogyan jutok el Puerto Viejo-ba, hogy a végén nekiadtam a maradék panamai pénzérméimet.

A legmeglepőbb dolog az volt a buszra szállás után, hogy itt nem szólt semmiféle zene, mindenki csöndben üldögélt és nézett ki a fejéből. Ugyanúgy mint máshol, itt is megállt a busz mindenhol ahol leintették de nem volt az a jóhangulatú mosolygós hangos zenés éneklő tömeg mint korábban. A Sixaolától 50 km-re lévő Puerto Viejo de Talamancába közel 1,5 óra alatt értünk el, s mindössze egyetlen komolyabb megállónk volt a 10 km-rel korábbi Bribri nevű falucskában. Du. fél 4-kor futottunk be tehát ebbe a dél-costa ricai halálnyugis falucskába.

Folytatás: Puerto Viejo de Talamanca (2004.08.05. - 08.06.)Home  - Napló  - Costa Rica

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)