Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Anglia
Brazília
Argentína
Puerto Iguazú
Buenos Aires
El Calafate
El Chalten
Trelew
Bariloche
Mendoza
Salta
Chile
Bolívia
Peru
Ecuador
Kolumbia
Venezuela
Panama
Costa Rica
Nicaragua
Honduras
El Salvador
Guatemala
Francia Polinézia
Cook-szigetek
Fiji-szigetek
Új-Zéland
Hong Kong & Macau
Indonézia
Szingapúr
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Argentína

Búcsú Brazíliától, következő állomás: Argentína
2004-02-27
Brazília egy csodálatos állomás volt. Azt hiszem, hogy mindent megnéztem amit 41 nap alatt meg lehet nézni: tengerpartok, történelmi városok, egy kis dzsungel és az ország egyik legszebb nemzeti parkja, a Chapada Diamantina. Találkoztam a rég nem látott brazil barátaimmal, s hiába egyedül kezdtem a kalandot, szinte 1 napig sem voltam egyedül. Ezért nem is féltem az egyedül utazástól soha, mert nyitott szívvel és őszinte barátkozni akarással nagyon könnyű értékes utitársakra lelni. Eredeti terveim között a déli államokat is meg akartam látogatni de a salvadori karnevál miatt erre már nem jutott idő. Mindazonáltal sokat láttam és rengeget tanultam ebből az Európa méretű országból mind kultúra, mind gasztronómia, mind életszemlélet terén. A közel 6 hét alatt még portugálul is felszedtem annyit, amivel már nem adnak el. Örültem, hogy megyek tovább egy másik "világba" de azért volt bennem egy kis szomorúság is. Hiányozni fognak a csodás gyümölcslevek, a bőséges reggelik és a kedvencemmé vált amazonasmenti gyümölcsből készített desszert juice, az acai. Legalább tudom, hogy miért kell visszajönni.

Argentína egy egészen más világ. Talán a legeurópaibb ország Európán kívűl. A lakosság nagyrésze fehér, azaz itt nem kell attól tartanom, hogy kinéznek a bőrszínem miatt és én leszek a gringó. Persze azt itt is azonnal kiszúrják, hogy turista vagy. Nincs menekvés. Argentina kishíján akkora mint India, ennek ellenére mindössze 37 millió ember lakja. Északi része trópusi, déli része sarkvidéki éghajlatú. Amiről Evitán kívül igazán híres, az a STEAK és egyéb húsételek. Na, majd itt megerősödök - gondoltam - és felszedek egy pár kiló pluszt, hogy majd egészségben átvészeljem a Bolíviai 3 hetet, ami április közepétől vár majd rám.

Folytatás: Puerto Iguazú (2004.02.27. - 02.28.)Home  - Napló  - Argentína

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)