Kezdõlap
Bemutatkozás
Ki ez a csávó?
Hozzávalók
Napló
Anglia
Brazília
Argentína
Chile
Bolívia
Salar de Uyuni
Potosí
Sucre
La Paz
Rurrenabaque
Copacabana
Peru
Ecuador
Kolumbia
Venezuela
Panama
Costa Rica
Nicaragua
Honduras
El Salvador
Guatemala
Francia Polinézia
Cook-szigetek
Fiji-szigetek
Új-Zéland
Hong Kong & Macau
Indonézia
Szingapúr
Fényképalbum
Bendõboldogítók
Eszembejutások
Miért?
Világjárók
Statisztika
Térképek
Média Info
Kapcsolat
A hónap fényképe:
JANUÁR 2005.
Photo of the month:
JANUARY 2005.
iKreator
Napi Háttér Képek.hu


My iKreator
Horde Mail

Bolívia

Búcsú Chile-től, érkezés Bolíviába
2004-04-13
Az óra reggel 7-kor ébresztett bennünket. Rövid összecuccolás és frissítő arcmosdatás után elköszöntünk Paul-tól (aki az É-Chilei Aricaba ment San Pedroból), majd kiballagtunk a Colque Tours bodegájához. Az április 13-án induló 3 napos túrára összesen 18 ember iratkozott fel, ennyien szálltunk be a kisbuszba, ami Bolívia határáig vitt minket. Rövid adminisztráció után el is indultunk San Pedróból, majd a falucska határában csakúgy mint 2 nappal korábbi érkezésünkkor, újból megtörténi a chilei hivatalos határátlépés, megkaptuk a kifelé menő pecsétet. Most már semmi nem tartott minket Chile-ben és ez jól esett mindannyiónknak. San Pedro de Atacama jó kis hely volt de rettenetesen drága és az nem fain.

Indulás után a buszvezető idegenvezetőnk felhívta a figyelmünket, hogy a falucska 2440m-es magasságából egészen 4500 méterig fogunk felkúszni, s ha valakinek ez gondot okoz, akkor idejekorán vegyen be magasságbetegség elleni pirulákat. Nekünk ilyen nem volt, se coca levelünk, így bíztunk a jóistenben, hogy nem lesz semmi gáz. Elkezdődött tehát az emelkedő. Kb. 1000 métert emelkedhettünk, amikor a Licancabur vulkán lábával egyvonalban egy vidáman legelésző lámacsordát megálltunk fényképezni. Jópofák ezek a lámák. (Dél-Amerikában egyébként 4 különböző fajuk él, név szerint vannak a "guanaco"-k, ezek a kontinens déli csücskében élnek, vannak a "vicuna"-k és a "lámá"-k, melyek Bolívia, észak Chile és Peru, valamint az "alpaca"-k, melyek Peru északi része felé lakoznak.) Rövid csittcsatt után ismét tovább indultunk most már tényleg a határ felé. A határ - mondanom sem kell - nem volt más mint egy roskadozó bódé, benne 2 határőrrel és kakukk. A korábbi még santiago de chilebeli felfedezésem igaznak bizonyult, ugyanis tényleg nem kellett vízum Bolíviába, így megúsztam vagy 50 dolcsi plusz költséget és mosolyogva beengedtek 30 napra. A 4500 méteres magasság egyébként nem okozott gondot, s bár ugyan egy kicsit nyomi volt a fejünk, nem dőltünk ki, mint 2 nappal korábban. (Salta néhány száz méteres magasságához képest most "csak" 2 km-t emelkedtünk, valószínűleg ennek köszönhetően bírtuk a strapát.)

Folytatás: Salar de Uyuni (2004.04.13. - 04.15.)Home  - Napló  - Bolívia

© 2004 ahogyerzed.hu Az oldalon megjelenő összes anyag (cikk, fotó, logó, artwork, stb.)
szerzői jogvédelem alá esik, bármilyen célból történő újrafelhasználásuk kizárólag
a szerző írásbeli engedélyével lehetséges.

Az "Ahogy Érzed" koncepció, artwork, karakterisztika, felépítés, stílusjegy
© 2003-2004 Delta Broker Internet Kft. A weboldal szerkezete, felépítése, illetve a rajta üzemelő
szolgáltatások mindegyike szerzői jogok által védett és bejegyzett alkotások,
illegális felhasználásuk, illetve reprodukálásuk törvénysértés.


"Az legyen a tiéd, amit mindenhová magaddal vihetsz; beszélj nyelveket, ismerj meg országokat és embereket. Legyenek az emlékeid az útitáskádban."

"Own only what you can carry with you; know languages, know countries, know people. Let your memory be your travel bag."

"Solo te pertenece lo que tu puedes traer contigo; tienes que conocer lenguas; conocer paises; conocer gente. Deja tu memoria ser tu mochila de viaje." (Alexander Solzhenitsyn)